GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Wandelen, coachen en counseling in Reeuwijk of op jouw wenslocatie

Dit bericht is geplaatst op 3 april 2019 - Voor jou

Op pad met Jaap en even uit de thuissituatie?

Het is heel gezond om van tijd tot tijd een moment te nemen om vrijuit te praten. Wellicht over  jouw zorgen, twijfel, de confrontatie met jezelf, onzekerheid, de wanhoop of verdriet tijdens onrustige tijden.

Twijfels of emoties die soms de kop op steken en zorgen voor belemmeringen in je werk of privéleven. Onderlinge communicatieproblemen. Stress. Conflicten. Psychische of lichamelijke klachten. Er zijn veel dingen die ons uit balans kunnen brengen.

De natuur heeft een onmiskenbare meerwaarde als het gaat om opnieuw in balans komen.

De rol van de natuur

In mijn afstudeerscriptie schrijf ik over de positieve invloed van de natuur. Eerst de prikkeling van alle zintuigen, maar ook het contact met natuurlijke (levens)energie dat je kunt waarnemen op een andere frequentie zorgen ervoor dat jij je beter gewaar wordt van eigen emoties.

Jouw lichaam in beweging laat jouw geest ontspannen. De natuur brengt je meer in contact met jezelf.

Bewust buiten en Wandelen

De winter, kou en heldere luchten bieden niet alleen een prachtig decor. Maar zijn ook bruikbaar als metafoor!

Door de fysieke inspanning van het lopen kom je ook mentaal in beweging. Er komt dan snel een dieper gesprek op gang. Daarin ben ik jouw gesprekspartner, klankbord, luisteraar, observant. Ik reik je een beeld aan, een oefening of een metafoor en ik geef op zijn tijd feedback. Tijdens de wandeling is er ruimte voor woorden, maar ook voor stilte, gedachten, gevoelens en emoties.

Deze vorm van begeleiding in de natuur kan uitstekend onderdeel uitmaken van het analytisch therapeutische en coachingproces.

De natuur biedt verrassend veel metaforen, symbolen en diepere lessen voor het eigen leven. Ik maak vaak op een creatieve manier gebruik van natuurlijke elementen. Zo kunnen omgevallen boomstronken, stilstaand water, wind, geuren en dieren als metafoor dienen in jouw begeleidingsproces.

Wees niet bang het pad te verlaten; je voetstappen zijn het pad   – Zen spreuk –

 

Wandelen in de natuur is complementair aan de reguliere persoonlijke begeleiding. Bovendien is dit een zeer krachtige, pro-actieve manier om inzicht in de eigen psyche te krijgen en “natuurlijk leiderschap” te ontwikkelen.

 

Meer weten over coaching en counseling in de natuur, Neem contact op.

‹ Alle blogartikelen