GroeneHartslag - Specialist in IK EN WIJ ontwikkeling
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Voor jou

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je niet lekker in je vel zit.

Je voelt je niet veilig. Je bent gespannen. Of je zit vast. Hebt geen energie of levenslust. Mogelijk heb je stil verdriet. Er is je iets “naars of traumatisch” overkomen. Of ervaar je de gevolgen van een verkeerde levenskeuze.

Mogelijk voel je je bedreigd door ziekte of een psychische aandoening. Door een benarde gezinssituatie. Door werk of door financiële problemen.

Deze pijnlijke symptomen worden achteraf vaak beschouwd als een cadeau. Blijkbaar was er een stevige wake-up call nodig: tijd om voor jezelf te kiezen

Mits goed begeleid ligt er in het helingsproces van pijnlijke ervaringen een groeiproces van persoonlijke ontwikkeling opgesloten. Waarbij jij je bewust kan worden van jouw uniekheid en waarin jij tot een ‘individu’ uitgroeit.

Word wie je werkelijk bent

“Dit individuatieproces beantwoordt eigenlijk aan de natuurlijke loop van het leven, waarin het individu datgene wordt, wat het altijd al was.”  C.G. Jung in Archetypen

In tegenstelling tot de reguliere geestelijke gezondheidszorg, die vaak niet in staat is om “echte” zorg, zingevings- en leefstijlbevordering te bieden vanuit een integraal mensbeeld ga ik, Jaap de Vries,  samen met jou op zoek naar de veroorzakers van pijnlijke symptomen en stagnering van jouw groeiproces.

In plaats van de (labeling) vraag: “wat is er mis met jou?” zal ik de vraag stellen “wie ben je? vertel eens over jezelf? waar heb je last van? wat is jou overkomen? waar zit je kracht? wat zijn je doelen en wat heb je nodig om die te bereiken?”

Jaap de Vries

Ruim 14 jaar werkzaam als analytisch therapeutisch coach voor vrouwen, mannen, teams en organisaties. De basis van mijn methode is belevings- en dieptepsychologie van Carl Gustav Jung, gecombineerd met de rijkdom van universele levenslessen en diepe wijsheden uit de mythologie, filosofie, religies, kunst, Oosterse wereld en oefeningen uit meditatie en de natuur.

Ik heb de post-HBO opleiding tot Analytisch Therapeut afgerond.

Behalve theoretische kennis heb ik ook een ‘rugzakje’ aan eigen ervaringskennis in veranderingsprocessen. Dankzij de flinke hobbels die ik in het leven heb meegemaakt en overwonnen, hecht ik veel belang aan zijn wie je werkelijk bent.

Mijn missie is om vrouwen, mannen en jongeren te ondersteunen met deskundigheid en onverdeelde aandacht, zodat ze ZELF kunnen groeien.

Creatieve en actieve werkvormen (beleven!), natuur en beweging zijn hierbij het ultieme gereedschap.

Diensten

GroeneHartslag begeleidt mensen en organisaties naar duurzame heelheid door middel van deze diensten:

Het individu

Teams en organisaties

Kennismaken?

De beste manier om te ervaren wat Jaap met zijn persoonlijke ervaringen en deskundigheid voor je kan betekenen, is een kennismakingsgesprek. Hierin komt aan de orde welk In-Zicht je wilt hebben en welke aanpak Jaap hiervoor gebruikt. Op basis hiervan wordt voor beide partijen helder of er voldoende vertrouwensbasis is om met elkaar “op pad” te gaan!

Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen