GroeneHartslag - Specialist in IK EN WIJ ontwikkeling
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Wij werken vanuit de Bedoeling

Veel organisaties en bedrijven zijn toe aan een transitie. De strakke schema’s, de protocollen en de rapportages leiden weliswaar tot efficiëntie, maar doen het werkplezier afnemen.

Verplegers, artsen en behandelaars verlangen naar meer tijd hebben voor hun cliënten. Docenten willen meer individuele aandacht kunnen geven aan hun leerlingen. Veel mensen gaan als ZZP-er werken om hun zelfstandigheid en zingeving terug te krijgen.

We willen er ZIJN voor elkaar.

De behoeftes die ieder van ons heeft als professional verschillen nauwelijks van onze behoeftes als mens. We streven dezelfde idealen na.

Het gaat niet meer om doelen of targets maar om de Bedoeling

Organisaties en bedrijven zijn op hun beurt bezig met vraagstukken als: Wat is de waarde van de producten of diensten die wij aanbieden? Hoe kunnen wij inspelen op veranderende behoeftes? Hoe zorgen we dat de menselijke maat niet verloren gaat? Hoe zorgen we dat mensen graag bij ons willen werken, en blijven werken? Kunnen wij arbeid, kwaliteit, organisatie in overeenstemming brengen met de belangrijkste menselijke waarden als empathie, zorg voor elkaar en zingeving?

Zingeving is hier het sleutelwoord. Zonder zingeving heeft het allemaal geen zin, en dat weten alle betrokkenen.

Een nieuwe manier van werken

Er is een nieuw soort organisatie in aantocht die wél rekening houdt met zingeving en onze diepere menselijke idealen. Een organisatie waar we ons thuis voelen, waar we onszelf kunnen zijn, waar onze talenten tot hun recht komen.

Organisatiedeskundige Frédéric Laloux die het boek Reinventing Organisations schreeft, ontwikkelde een organisatietype dat beantwoordt aan deze behoefte. Dit wordt ook wel de Teal-organisatie genoemd. Wereldwijd is Buurtzorg bekend komen te staan als Teal-organisatie met een voorbeeldfunctie.

Teal-organisaties kenmerken zich door:

Wholeness:
De werknemer is niet meer alleen ‘iemand die zijn werk goed doet’ of ‘de juiste kwaliteiten heeft’, maar men gaat uit van het volledige potentieel van de persoon. Hij of zij kan zichzelf zijn en op zijn of haar unieke manier bijdragen.

Zelforganisatie:
Werknemers worden gemotiveerd door elkaar en de diepere betekenis die hun werk heeft. Vertrouwen is de basis. Onderlinge, horizontale afstemming is belangrijker dan hiërarchie.

Evolutionair doel:
De organisatie is geen machine die een vaste koers volgt, maar een levend organisme. Dat bepaalt haar eigen richting die zich geleidelijk ontvouwt en die meebeweegt met de huidige complexe ontwikkelingen.

Wat betekent werken vanuit de Bedoeling bij ons?

Wij maken het mogelijk dat zowel mensen als organisaties op deze holistische, organische manier kunnen gaan werken. Het maakt niet uit of je werknemer, zelfstandige, manager of directielid bent.

Heb je geen idee wat voor jouzelf of jouw organisatie de Bedoeling is? Geen zorgen!

Het streven naar heelheid verloopt stap-voor-stap en op basis van voortschrijdend in-zicht. Wat voorop staat is dat medewerkers en organisatie niet kunnen blijven hangen in datgene wat we altijd al doen. We weten meestal heel goed wat níet werkt. Vanuit daar helpen wij je de aanpak te vinden die passend, positief, energievol en zinvol is.

Ook als je niet weet wat voor jou(w organisatie) de Bedoeling is, zijn wij er voor je

Onze toepassing van dieptepsychologie, Ervaren = Leren werkvormen en de harmoniserende werking van de natuur zijn hier volledig op gericht.

Wij werken volgens de Bedoeling, en dat betekent dat wij ons via aandacht en bewustzijn verbinden met jouw huidige situatie. We hebben geen vastomlijnd programma of strakke methodiek, maar verbinden ons via aandacht en bewustzijn met jouw unieke situatie.

Vanuit onze ervaring weten we dat alleen zó duidelijk wordt welke werkvormen en coachingtechnieken uit de toolbox het meest effectief zullen zijn.

Jouw situatie, jouw praktijk is leidend.

Voor meer informatie, lees ook ons blog over leven en werken vanuit de Bedoeling.

Ben jij er klaar voor om de volgende stap te zetten richting zinvol werk?

Vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan met Jaap