GroeneHartslag - Specialist in IK EN WIJ ontwikkeling
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Over mij

GroeneHartslag is ontstaan vanuit authenticiteit en bezieling.

Of het nu gaat om IK of WIJ ontwikkeling, ik ondervind steeds opnieuw dat beweging, beleving en de natuur het ultieme gereedschap is.

De pijlers van IK en WIJ ontwikkeling zijn:

Initiatiefnemer van GroeneHartslag: Jaap de Vries

Ik ben trotse vader van twee volwassen kinderen, opa en heb een liefdevolle relatie met mijn vriendin, spiritueel humanist, trainer en beroepscoach. Jarenlang in het commerciële bedrijfsleven gewerkt en ook nu zelfstandig ondernemer. Naast een goede hoeveelheid levenservaring heb ik een 4-jarige Post HBO studie gevolgd voor Analytisch (Jungiaans) coach en therapeut. Ik heb ruim 18 jaar ervaring in het coachend begeleiden van individuen en teams.

Als projectuitvoerder van één van de landelijke stimuleringsprogramma’s heb ik jarenlang jongeren (van allochtone afkomst) met problemen begeleid in hun reïntegratietraject. Dat deed ik als initiatiefnemer op het fort Wierickerschans in Bodegraven. In deze programma’s combineerden wij arbeid en werkervaring met trainingen in sociale vaardigheden, creativiteit, motivatie en psychologische coaching.

GroeneHartslag is ruim 15 jaar geleden ontstaan vanuit de wens om een brede groep mensen én organisaties in hun eigen kracht te zetten. We zijn gestart met actieve teamtrainingen in de natuur. Door op een actieve, belevende manier samen te werken aan motivaties, drijfveren, bewustwording en communicatie komt duurzame verandering op gang. Sindsdien is ons aanbod uitgebreid met teamtrainingen, programma’s voor teamontwikkeling, consultancy en coachingstrajecten voor managers, coaching die specifiek bedoeld is voor mannen en vitaliteitscoaching.

Jaap’s achtergrond

Geboren in een woonark midden in het Groene Hart, raakte ik al vroeg vertrouwd met de elementen. Wind, aarde, water, lucht, licht, vuur en temperatuur. Het weidse boerenland en de nabijheid van de Noordzee brachten me vrijheid, ontwikkeling, rust en ruimte.

Behalve theoretische kennis heb ik ook ervaringskennis van transformatieprocessen.

Ondanks alle gezonde aspecten van het leven dichtbij de natuur, heb ik niet kunnen voorkomen dat ik te maken kreeg met langdurige chronische pijnen. Ik wist niet waar de oorzaak lag, en de typische ronde langs diverse hulpverleners en gezondheidsinstanties bood geen oplossing. In feite leerden zij mij om te gaan met de klacht. Terwijl het probleem zelf aanwezig bleef.

Parallel aan dit proces kwam ik op middelbare leeftijd onbewust in werk- en privésituaties terecht die heel vertrouwd voelden, maar toch fout waren. Met de wetenschap van nu is het overduidelijk dat de oorzaak van de chronische pijn en de onbewuste aantrekkingskracht voortkwam uit dezelfde onderliggende problematiek.

Persoonlijke groei

Deze omstandigheden gaven me een essentieel inzicht. Namelijk: de oplossingen waar ik met de hulpverleners aan werkte, waren gericht op mijn gedrag en konden alleen standhouden onder optimale omstandigheden.

De niet-optimale situatie waar ik in verkeerde, deed mijn oude gedragspatronen weer terugkeren. Waar blijft nou die transformatie?

Deze hobbels in het leven hebben ertoe geleid dat ik een andere richting heb gekozen. In mijn zoektocht naar een duurzaam herstel kwam ik terecht bij een écht deskundige hulpverlener. Via Analytische therapie (dieptepsychologie) heb ik de dynamiek van mijn levensverhaal leren doorgronden. Angst en pijn uit mijn eigen kindertijd heb ik herkend en erkend. Ik heb ervoor gekozen dit bewust actief te herbeleven en te verwerken. En ja, dat is wel even heel iets anders dan “het” een plekje geven!

Ik kon het leven weer omarmen zoals het was. Ik vond de rust en kwam weer bij mezelf. Opvallend is dat er toen veel ruimte is vrijgekomen voor verdere keuzevrijheid, de ontwikkeling van mijn creativiteit en talenten.

Jaap als Analytisch Therapeutisch coach

De persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt bracht me een grote dankbaarheid en inspiratie. Dit heeft me doen besluiten om de vierjarige post-HBO opleiding tot Analytisch (teken)therapeut te volgen.

Mede door mijn persoonlijke leerproces, hecht ik veel belang aan zijn wie je werkelijk bent. Hierbij heb ik het vermogen ontwikkeld om veel aspecten van het menselijk bestaan te herkennen als medemens. Ik zie het therapeutisch proces als een wisselwerking tussen twee levende wezens die beiden zoekend zijn naar antwoorden op levensvragen en over het mens zijn.

Als man beschik ik over rationele kennis, kracht, structuur, vaardigheden, moed en doorzettingsvermogen. MIJN BOVENWATERKWALITEITEN.

Maar waar ik nog meer bewust van ben is het doorleefde inzicht in mijzelf. Ik ken voor een groot deel MIJN ONDERWATERKWALITEITEN: mijn emoties, drijfveren, gevoel, liefde, compassie, intuïtie en empathie.

Kracht en kwetsbaarheid zijn samengebracht!

Daarmee ben ik een man die zijn mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in zich verenigd heeft en verantwoordelijkheid draagt voor zichzelf. Mijn authenticiteit en het weten van mijn eigen weg is de beloning van “werken” aan en met mijzelf.

Vanuit mijn authenticiteit bied ik ondersteuning bij IK en WIJ ontwikkeling. Mijn manier om deze missie uit te voeren is positief opbouwend, niet-egogericht en met aandacht voor het grotere geheel.

De maatschappij en de mens zijn krachtige zelflerende organismen, als vanzelfsprekend evolueer ik mee.

Samenwerken?

Ik werk intensief samen met zelfstandige professionals die mij aanvullen en inspireren. In co-creatie kunnen we meer bereiken en meer waarde bieden aan onze cliënten. Spreekt dit jou aan, dan nodig ik je uit om contact op te nemen.