GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Onvoldoende verklaarde of aanhoudende chronische klachten

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben chronisch lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is. Het enige wat mogelijk lijkt te zijn, is pijnbestrijding, fysiotherapie of een andere symptoombestrijdende behandeling.

Ben jij een van hen? Heb jij chronische klachten waar artsen geen verklaring voor kunnen vinden? Je lijdt dan aan onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten of Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK). De kans is groot dat onverwerkte emoties de oorzaak zijn van jouw klachten. En dat er wel degelijk genezing mogelijk is.

Geen diagnose, maar een label

Als je onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en ziektebeelden hebt, krijg je geen diagnose, maar een label. Zo’n label kan bijvoorbeeld zijn fibromyalgie, migraine, whiplash, prikkelbare-darmsyndroom, frozen shoulder of RSI. Als je een label hebt gekregen, lijkt het alsof je daarvan niet kunt genezen. Maar dat is een heel groot misverstand. Je kunt absoluut genezen van onbegrepen klachten.

Quote van een vooraanstaand neuroloog:
‘de geneeskunde heeft één probleem en dat is haar focus op een anatomische diagnose….. Veel patiënten hebben dat niet, ze hebben een klacht’!

Oorzaak van Onvoldoende verklaarde klachten, SOLK of ALK

Onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten en ziektebeelden klachten hebben wel degelijk een aantoonbare oorzaak, die is gelegen in je hersenen. Rondom de hersenholtes in de grote hersenen bevindt zich het limbische systeem. In dat gedeelte van je hersenen worden je emoties gevormd. Maar dat is niet het enige wat het doet, het stuurt ook verschillende lichamelijke functies aan, zoals pijn, spierspanning, fitheid en orgaanfuncties.

Als je een essentiële emotie niet doorvoelt en verwerkt, blijft deze actief in het limbische systeem. Je bent je hiervan echter niet van bewust. De onverwerkte emotie veroorzaakt stress in het limbische systeem, waardoor je lichamelijke, maar ook mentale klachten kunt krijgen.

Wetenschappelijk onderzoek

Voormalig psychiater- neuroloog en SOLK-deskundige Marten Klaver heeft de oorzaak van onvoldoende verklarende klachten intensief onderzocht. Hij heeft aangetoond dat die oorzaak gelegen is in de werking van het limbische systeem in onze hersenen. Je kunt hier meer over lezen in zijn boek Zakendoen met Emoties.

Fysiotherapie, massage en ontspanningsoefeningen kunnen kortdurend verlichting bieden, net als medicatie. Echter, de emotie die het lymbisch systeem verstoort, wordt er niet mee opgelost!

Genezen van langdurige en onverklaarde klachten

Ik ben lid van de stichting Emovere.

Jij bent geen aandachtstrekker of aansteller. Wees mild voor jezelf en neem de signalen van je lichaam serieus. Laat genezing toe, door te accepteren dat verdrongen emoties en gevoelens om aandacht vragen. Door onverwerkte emoties te gaan voelen en alsnog verwerken, komt je limbische systeem tot rust en verdwijnen je klachten.

Ik ontdekte welke invloed gebeurtenissen uit het verleden op mij hadden. Veel meer dan ik had verwacht.   Joop

Misschien durfde je er al niet meer op te hopen, maar het is echt mogelijk. Je kunt pijnvrij worden door aan de slag te gaan met je onverwerkte emoties. Dat is geen makkelijke manier. Het is confronterend en vraagt veel van je. Maar het is wel de enige effectieve manier.