GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Mentaal mishandeld?

Omgaan met psychopathie

Als Jungiaans analytisch therapeut ben ik niet zo van het labelen van stoornissen, daarom hanteer ik voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline, narcisme, theatrale of antisociale gedragingen liever de termen “mensen zonder geweten of met een gebrek aan invoelend vermogen”, “mensen met een teveel aan oud zeer” of “mensen die niet leven vanuit authenticiteit of zinsbesef”!

De betekenis van het woord Psyche is: ‘ziel’ of ‘levensbeginsel’. Bij Pathos betekend dat: ‘lijden’, “aandoening’, ‘pijn”
De algemeen verklarende betekenis van psychopathie is: “een ziel die lijdt!”

Onafhankelijk van benamingen moeten we erkennen dat deze “zielen die lijden” vanuit hun vroege levensjaren vaak zwaar beschadigde mensen zijn die in staat zijn, vanuit hun overleving, om jou mentaal of fysiek te mishandelen.  Deze daders “vinden” hun slachtoffers zowel in gezinnen en-of (vermeende liefdes)partnerrelaties.  Lees daar meer over bij “Erken dat je mikpunt bent!” Daarnaast blijkt uit veel onderzoeken en ervaringen dat deze beschadigde mensen vaak werkzaam zijn in managementlagen van bedrijven of werkzaam zijn bij de overheid en het bedrijven van politiek! Meer hierover kun je lezen op de pagina “leven in een steeds meer narcistisch wordende maatschappij!”.

Belangrijker dan dat is dat jij écht hersteld! Hoe? Lees dan verder op “Herstellen van psychisch misbruik?”.