GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Balans tussen lichaam, geest en ziel.

De stem van jouw lichaam en geest

Steeds meer realiseren we ons dat het fysieke lichaam met zijn organen en weefsels ook een “brein” is en dat het lichaam niet tegenover de geest geplaatst moet worden. Lichaam en geest zijn één geheel.
De gewaarwordingen van dit geheel bieden naast onze gedachten, waarnemingen, verstand en ratio, exacte mogelijkheden om ons bewustzijn te vergroten, heling en duurzame verandering te bevorderen!
Alleen door de nuances en de betekenis van onze innerlijke gewaarwordingen en emotionele gevoelens te begrijpen ontwikkelt zich het bewustzijn.

In mijn werkwijze gaan we op zoek naar de wisselwerking tussen de stem van je geest en het waarnemen van je lichaam.

De stem van jouw lichaam

Je kent de welbekende uitspraken wel: vlinders in je buik, het ligt als een steen op mijn maag, stijve nek, mijn darmen zijn van slag, je hart klopt in je keel, enz. Al deze gevoelens en sensaties in jouw lichaam komen ergens vandaan en zijn onderdeel van jou als persoon. Daarnaast zijn ze voor iedereen uniek. Niemand voelt en ervaart precies hetzelfde als jij.

Verlies, angst of een trauma ervaring kunnen ook hun weerslag hebben op je lichaam. Denk aan hoofd, -rugpijn, darmklachten enz.

De stem van jouw geest

Door te luisteren naar je mentale stem (belemmerde overtuigingen, blokkades enz.) kun je de lichamelijke klachten vertalen naar wat je lichaam heeft te zeggen. Jouw verhaal wat verteld dient te worden.

Alleen door de nuances en de betekenis van onze innerlijke gewaarwordingen en emotionele gevoelens te begrijpen, ontwikkelt zich het bewustzijn..

Ik geloof dat vlees en bloed wijzer zijn dan het verstand. Het leven borrelt in ons op vanuit het lichamelijke onbewuste. Zo weten we dat we leven, leven tot in de diepte van onze ziel en ergens contact maken met de onmetelijkheid van de kosmos.
D.H. Lawrence

De stem van jouw ziel

Voelen, intuïtie of weten wat je zielsbestemming is, kan alleen als je lichaam en geest geheeld zijn van de verwondingen, die je bewust en onbewust zijn overkomen. Pas dan ben je in staat te luisteren naar je innerlijke stem. Dan luister je naar je zielsbestemming.

Je lijf is niet alleen het huis, maar ook de antenne van je ziel!

Mijn behandelwijze

Tijdens de sessies met jou gaan we samen ontdekken waar de pijn zit. Dit kan zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau. Juist dáár waar het oncomfortabel en nog onbewust is. “Dat wat in het verborgene ligt mag het daglicht zien”

Dit resulteert in een vitaal evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, zodat je gaat ontdekken wie je ten diepste bent, waar je voor staat, wat je belangrijk vindt, wat je kunt en wat jouw unieke bijdrage is in dit leven