GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

“Label of etiket” toegekend? Welke?

In zijn algemeenheid hebben wij in ons land een goede gezondheidszorg en artsen die jou goed behandelen. Maar vaak kon jouw arts na lang en gedegen onderzoek niet echt iets vinden en weet hij of zij jouw klachten niet te vertalen in een medische aandoening. Dat betekent eigenlijk dat er dus in jouw lichaam “niet iets stuk” is!

De invloed van belanghebbende

Om zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie tevreden te stellen wordt er vaak voor gekozen om de pijnlijke symptomen “onbegrepen klacht” te noemen. Of het een “label of etiket” te geven! Om het “niet weten “ te camoufleren wordt soms ook het dure woord “idiopathisch” gebruikt!

Een etiket toegekend op grond van alleen de klachten zorgt eigenlijk al voor ziek- makende gevolgen ………..

In de praktijk komt het er op neer dat de zorg voor jou vooral gericht is op het “leren leven met je klachten” en blijf jij chronisch ziek. Maar gelukkig is er een nieuwe opvatting en zijn jouw medisch onverklaarde klachten wel verklaarbaar en oplosbaar!
De essentie van deze opvatting is dat onbewuste, verdrongen emoties, stress, of trauma’s de belangrijkste oorzaak zijn van het ontstaan en in stand houden van medisch onverklaarde lichamelijke klachten.

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen!

Herstel is mogelijk voor klachten met de volgende “labels of etiketten”:

AANHOUDENDE PIJN:

STOORNISSEN OF ONTREGELING VAN HET AUTONOME ZENUWSTELSEL

ANDERE KLACHTEN