GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Immuunsysteem versterken

Invloed analytische therapie op immuunsysteem

Tijdens de corona-pandemie is gebleken hoe belangrijk ons immuunsysteem is. We weten nu dat een sterk immuunsysteem voorkomt dat covid 19 een heftig verloop heeft. Een sterk immuunsysteem is dus van levensbelang. Ook na corona. Er liggen immers al andere virussen op de loer.

Hoe versterk je je Immuunsysteem?

Natuurlijk helpt het om te bewegen, gezond te eten, gebruik maken van kou en goed te slapen. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Onverwerkte emoties en stress vertroebelen je blik. Je weet misschien rationeel wat goed voor je is, maar je bent niet in staat om dat om te zetten in daden, omdat je emotionele blokkades hebt. Pas als je die hebt weggewerkt, zal het je lukken om de juiste keuzes te maken. En die echt uit te voeren.

Daarnaast zijn bewegen, gezond eten en goed slapen maar een deel van het verhaal. Een goede gezondheid heeft ook veel andere aspecten, die niet lichamelijk zijn.

De zes dimensies van gezondheid

Je gezondheid heeft meer dimensies dan alleen je lichamelijk gezondheid. Machteld Huber noemt dit de ‘positieve gezondheid’. Ze maakte dit inzichtelijk met het zogenaamde spinnenwebdiagram. Dat is onderverdeeld in de zes dimensies, die mensen in onderzoeken zelf verstonden onder de term gezondheid. ‘Lichaamsfuncties’ is daar slechts één van.

Persoonlijke zingeving bron van positieve gezondheid

Van de zes dimensies in het spinnenwebdiagram, is de persoonlijke zingeving de belangrijkste. Kijk maar naar de aspecten van zingeving in het diagram. Je staat sterk als je:

Je weet dan op welke manieren jij je immuunsysteem kunt versterken. En het blijft niet bij weten, je bent in staat om er echt werk van te maken.

Analytische therapie & persoonlijke zingeving

Zingeving is dus het allerbelangrijkste. Met analytische therapie ondersteun ik je in alle aspecten. Hoe ik dat doe? Door:

Samen zoeken we naar jouw zingeving, zodat jij kunt werken aan een zo sterk mogelijk immuunsysteem. In deze crisistijd hebben we gemerkt hoe belangrijk dat is!