Gezondheidszorg negeert verdrongen emoties
In Nederland hebben zo’n 2,2 miljoen mensen onverklaarde lichamelijke en geestelijke klachten. En dat is niet van de laatste 10 jaar. Er zijn al heel lang heel veel SOLK- of ALK patiënten. Dit aantal neemt alleen maar toe door de diffuse angsten die ontstaan door de onrust en bangmakerij van onze overheid. De huidige reguliere gezondheidszorg kan geen oorzaken vinden, omdat ze alleen naar medische verklaringen zoeken.
Ondanks dit gegeven diagnosticeert de huidige Nederlandse gezondheidszorg (nog) niet waar de veroorzaker(s) van chronische pijn vandaan komen.
Waarom zoekt de gezondheidszorg alleen naar medische oorzaken?
In hun opleiding hebben huis- en bedrijfsartsen, psychologen en overige specialisten zelf nauwelijks ervaren dat chronische geestelijke en lichamelijke gezondheidsklachten hun oorsprong hebben in het onbewuste. Vrijwel geen arts, psycholoog, fysiotherapeut, ggz-praktijkondersteuner, doorsnee coach of welke andere reguliere geestelijke-zorgprofessional dan ook, heeft zich echt kwetsbaar hoeven op te stellen. En een hulpverlener die zelf niet in therapie is geweest, kan niet de juiste vragen stellen aan jou. En dus kunnen ze jou niet helpen.
Symptoombestrijding
Medici kunnen vaak niets anders bieden dan symptoombestrijding. Maar daarmee bieden ze jou natuurlijk geen inzichten en duurzame oplossingen. Als je chronische pijnen hebt, wordt je daarom heel vaak alle hoop op genezing ontnomen.
Verantwoordelijkheid
Als je werkt in de (geestelijke) gezondheidszorg heb je een grote verantwoordelijkheid. Je bent het aan je cliënten verplicht bent om te weten welke factoren onze gezondheid beïnvloeden. Pas als jij zelf de diepte van je onbewuste hebt ervaren, ben je je echt bewust van de impact daarvan. En weet je dat het een invloedrijke factor is.
Het wordt tijd dat reguliere zorgprofessionals serieuze aandacht krijgen voor de invloed van verdrongen emoties op de gezondheid. Pas als zij zelf aan den lijve hebben ondervonden wat er onder de oppervlakte zit, verdienen ze de naam zorgprofessional.
Vertrouw je geest niet toe aan iemand die zijn eigen geest niet kent.
Hoe je daarachter komt?
Vraag hem te vertellen over zijn eigen kindertijd en hoe hij die heeft verwerkt. Je weet dan snel genoeg of je te maken hebt met een echte professional.