GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Genezen van onverklaarde lichamelijke klachten SOLK

Ben je vaak vermoeid, heb je hoofdpijn, spier- en bindweefselklachten, fibromyalgie of migraine? Of heb je last van andere lichamelijke klachten waar artsen geen medische oorzaak voor kunnen vinden? Duren je klachten langer dan enkele weken? Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, leid je aan Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK).

Waarschijnlijk ervaar je vaak onbegrip van je omgeving. De ander ziet aan de buitenkant een gezond persoon, terwijl jij je niet zo voelt. Maar weet:

Onverklaarbaar lichamelijke klachten zijn wel degelijk aanwezig en zijn ook echt!

Gevolgen van jouw pijn

De gevolgen van jouw pijn kunnen zijn dat je onzeker, prikkelbaar en gefrustreerd bent. De kans is dan groot dat je vastloopt in het dagelijkse leven. Depressiviteit ligt op de loer!

Mindfullness of ontspanningsoefeningen helpen wel om de dag door te komen, maar de veroorzakers van de symptomen los je hier niet mee op!

Wat we niet weten en zien

Veel mensen willen er niet aan dat lichamelijke klachten een geestelijke component hebben, en omgekeerd. Ons lichaam draagt echter al onze ervaringen met zich mee. De cellen van ons lichaam herinneren zich oude angsten, kleine of grote trauma’s en verdrongen emoties.
Gebeurtenissen die wij uit zelfbescherming zijn vergeten of hebben weggestopt. Gebeurtenissen die nu onbewust nog gevolgen hebben voor je lichaam. Je lichaam laat door middel van pijn en vermoeidheid weten welke pijnlijke belevingen nog een rol spelen, en dat het daar nog niet klaar mee is!

Neem jezelf serieus en geef het liefdevolle aandacht

Jij bent geen aandachttrekker of aansteller. Wees mild voor jezelf en neem de boodschappen van je lichaam serieus. Laat genezing toe, door te accepteren dat verdrongen emoties en gevoelens om aandacht vragen.

Werkwijze

Sta je ervoor open om te genezen zonder operaties, fysiotherapie of medicijnen? In de coachingssessies krijg je concrete opdrachten. We maken gebruik van creatieve werkvormen, zoals tekenanalyse om inzicht te krijgen in wat er onbewust nog om aandacht vraagt. Daarnaast doen we ontspanningsoefeningen om lichaamsbewustzijn te creëren. Na elke opdracht vindt een nabespreking plaats.
Iedere bijeenkomst krijg je ook oefeningen mee voor thuis.

Je hoeft helemaal niet creatief te zijn, en niet te hoeven kunnen tekenen, laat staan een mooi resultaat te realiseren om deel te kunnen nemen.

Moedig

Loop je vast in je zoektocht naar herstel en vitaliteit? Wil de oorzaak aanpakken? Meer inzicht krijgen in jezelf en je gedrag? Vind jij je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en ga je (levens)vragen niet uit de weg? Dan is deze persoonlijke begeleiding zeker geschikt voor jou. De mensen met wie ik afgelopen jaren ‘op pad’ mocht gaan, waren moedig: ze besloten naar zichzelf te kijken, ongeacht wat ze tegenkwamen!

Ervaringsdeskundige en reisgids

De begeleider is Jaap de Vries. Jaap stelt zich liever niet op als expert, maar als gids of ervaringsdeskundige. Iemand die het pad van verhelderen en begrijpen al eerder heeft belopen, die jouw mede-avonturier kan zijn op deze zoektocht. Vanuit gelijkwaardigheid creëert Jaap de voorwaarden om iedere cliënt zijn of haar ervaringen te laten onderzoeken en onder ogen te zien.

Lees meer over Jaap

Wat leer je nog meer tijdens deze begeleiding

Twijfel?

De begeleidingsmethodiek is wetenschappelijk onderbouwd en verre van zweverig. Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie en het psychoanalytische gedachtegoed. Meer weten? Zoek de onderwerpen in de Blog