GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Voor jou

Ontelbare keren in je leven ben je als een rups die een mooie vlinder wordt. Denk maar aan hoe je als kind bij iedere transformatie een beetje meer volwassen werd. Al die transformaties zijn natuurlijke processen, die helemaal vanzelf gaan.
Maar wat als transformeren dit keer niet vanzelf gaat? Als de transformatie stokt? Dus als je voor moeilijkheden komt te staan waarvan je niet weet hoe je ermee om kan gaan? Je ontwikkeling blokkeert en de vlinder is onbereikbaar geworden.

Wake up call

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom het je niet lukt om te transformeren en te groeien. Je verliest weer je baan, je relatie loopt weer stuk, je hebt onverklaarde lichamelijke klachten, je blijft je om onduidelijke redenen somber voelen of er is een ander obstakel in je leven gekomen dat maar niet uit de weg wil gaan. Hoe kom je verder? Hoe zorg je ervoor dat je niet blijft stilstaan, maar door kan groeien?
De eerste stap is misschien wel de belangrijkste: beschouw je problemen als een wake up call. Leef niet over ze heen. Denk niet dat ze vanzelf wel over gaan. Of dat je je aanstelt. Neem je klachten serieus en beschouw ze als belangrijke signalen. Laat ze jou doen inzien dat jouw groeiproces ondersteuning nodig heeft.

Diepere oorzaken

Problemen los je alleen maar echt op door de oorzaken aan te pakken. Samen achterhalen we de diepere oorzaken van jouw blokkades. Bij alle werkvormen die ik aanbied, maak ik gebruik van de analytische (diepte) psychologie van Carl Gustav Jung. Daarnaast maak ik gebruik van systematisch werken en psychosynthese. Systematisch werken gaat over verdrongen emoties in het familiesysteem. Psychosynthese heeft aandacht voor onder andere existentiële en spirituele vraagstukken.

Dat betekent dat ik samen met jou antwoorden zoek op vragen zoals:

 • Welke invloed hebben de dynamieken van jouw (voor)ouders op jou?
 • Welke invloed hebben (nog onbewust) emotionele gebeurtenissen uit het verleden op jouw leven?
 • Waarom doe je de dingen op de automatische piloot en reageer je vanuit een bepaald patroon?
 • Moet je nog pijn, gemis en verdriet verwerken?
 • Waar komen je twijfels vandaan?
 • Wat is jouw hogere levensdoel?

“Het leven is een proces om te worden die men is”   – Carl Gustav Jung

Bezieling & authenticiteit

Het doel van mijn analytische therapie en coaching is altijd dat jij in contact komt met je eigen lijf, bezieling en authenticiteit. Ik bereik dat met twee pijlers:

Gezondheid & werkgeluk

Signalen die jou wakker moeten schudden, zijn bijvoorbeeld een midlifecrisis, ongelukkig op je werkplek, chronische vermoeidheid, narcistisch mishandeld, Long Covid19, overgewicht (obesitas), burn-out, conflicten met je leidinggevende, lastige opvoedingskwesties, fibromyalgie, strubbelingen in relatie(s), onzeker zelfbeeld, eetproblemen, traumatische religiebeleving, whiplash, gebrek aan levensvreugde, prikkelbare darmsyndroom, verslaving en angsten. Kortom: alle moeilijkheden die jou doen vastlopen in je leven.

Het vergt moed om je eigen groeiproces in gang te zetten. Maar soms is dat nodig, omdat het dan even niet vanzelf gaat. Probeer het dan niet alleen. Je zult ervaren dat je een blijer, gelukkiger en gezonder mens wordt.

Vertrouwen en authenticiteit? Wie zichzelf durft te zijn en zichzelf kan vertrouwen heeft kracht. Dat kan pas  als je weet wie je bent!

Wat levert deze aandacht voor  jou op?

 • Je ziet je eigen kansen en mogelijkheden.
 • Je zet je energie en innerlijke kracht in om je doelen te bereiken.
 • Je durft te zijn wie je in wezen bent.
 • Je onderkent je werkelijke behoeftes en maakt die kenbaar (bijvoorbeeld rust, regelmaat, liefdevolle aandacht, liefdevol fysiek contact).
 • Je bent in staat jezelf te dragen, wat er ook gebeurt.
 • Je richt je focus naar binnen en zoekt oplossingen bij jezelf, niet in de buitenwereld.

Individueel of groepsbijeenkomsten

Je geeft je individueel op, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om te kiezen voor groepsbijeenkomsten.

Doordat ik de kern van mijzelf heb ontdekt, kan ik nu écht vanuit mijzelf communiceren. Ik heb een open houding gekregen, waardoor ik goed en oprecht met anderen en met mijzelf contact kan maken. Ook heeft Jaap mij geleerd om keuzes te maken.
Eindelijk heb ik geleerd voor mijzelf te kiezen: ik durf assertief te zijn en tegelijkertijd hulp te vragen als ik die nodig heb.        Elwin

Kennismaken? Graag! Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek.