GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Wandeling met natuurbeleving als spiegel en metafoor

Deze vorm van counseling in de natuur kan uitstekend onderdeel uitmaken van het analytisch therapeutische en coachingproces die we samen hebben afgesproken.

“Maar het kan ook – eenmalig – ingezet worden op basis van jouw behoefte en wensen. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je er niet uitkomt, geen antwoord krijgt op een vraag, of in een situatie beland bent, waarvan je niet weet hoe er mee om te gaan”.
Een dag met Jaap “samen op pad” op jouw wens locatie? Lees verder.

Bewust buiten en wandelen

Door de fysieke inspanning van het lopen kom je ook mentaal in beweging. Er komt dan snel een dieper gesprek op gang. Daarin ben ik jouw gesprekspartner, klankbord, luisteraar, observant. Ik reik je een beeld aan, een oefening of een metafoor en ik geef op zijn tijd feedback. Tijdens de wandeling is er ruimte voor woorden, maar ook voor stilte, gedachten, gevoelens en emoties.

Jouw lichaam in beweging laat jouw geest ontspannen. De natuur brengt je meer in contact met jezelf.

De natuur als spiegel en metafoor

De natuur is authentiek en heeft alles een eigen plek, ieder met een eigen taak en toch verbonden met elkaar. Een prachtige spiegel. Leren van de natuur en parallellen leggen tussen seizoenen en groei.

Metaforen en symbolen

De natuur biedt verrassend veel metaforen, symbolen en diepere lessen voor het eigen leven. Ik maak vaak op een creatieve manier gebruik van natuurlijke elementen. Zo kunnen omgevallen boomstronken, stilstaand water, wind, geuren en dieren als metafoor dienen in jouw begeleidingsproces.

Op basis van mijn vraagstelling die past bij jouw in-zicht vraag krijg je de (onbewuste) antwoorden als het ware gespiegeld door wat jij waarneemt!

Reflecteren

Eigen gevoelens en gedachten kunnen geprojecteerd worden op het type landschap, seizoenen, soorten bomen en dieren etc.
Je reflecteert op natuurprincipes die ook in ons aanwezig zijn! Heling, groei en ontwikkeling, over koestering en weldaad maar óók over de tegendelen daarvan, destructie, chaos, wanorde en verstikking. In de natuur zijn beide, zowel groei als sterven, aanwezig.

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.