GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

De kracht van visualiseren

Visualiseren is denken in beelden. Onze samenleving focust veel meer op woorden, maar onze hersenen zijn juist heel erg visueel ingesteld. Visualisatie is eenvoudige, maar krachtige techniek. Zo kun je door middel van wensbeelden energie opwekken en je gezondheid en prestaties verbeteren. In de topsport wordt er veel gebruik gemaakt van wensbeelden om een optimale prestatie neer te zetten.

Wetenschappelijk bewezen

Vanuit de kwantumfysica is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat intentie en bewustzijn invloed uitoefenen op materie. Gedachten zijn energetische vibraties, net zoals geluid dat zich verspreidt maar niet oplost. Een gedachte heeft een krachtigere invloed wanneer deze met meer intentie en herhaling wordt gevisualiseerd. Onze geest, ons bewustzijn en onze intenties oefenen een sterke invloed uit op onze omgeving.

Datgene waar je je aandacht op richt, zal groeien

Visualiseren als coachingsvorm

Volgens ons gaat visualiseren nog een stap verder dan alleen het visuele. Visualiseren is een ervaring waarbij alle zintuigen eigenlijk worden ingeschakeld: ruiken, tasten, proeven en zien vormen samen deze ervaring. Dit wordt door de hersenen op dezelfde manier begrepen als een ‘echte’ ervaring.
Visualiseren is bij GroeneHartslag een onmisbaar onderdeel van het coaching proces. Visualiseren zorgt namelijk voor prikkeling en inspiratie, het haalt dromen dichterbij en het maakt details zichtbaar. Het brengt een nieuwe realiteit een stap dichterbij.

Gezondheidszorg

Dankzij de goede ervaringen in de topsport en de wetenschappelijke bewijzen, is visualiseren snel doorgedrongen in de gezondheidszorg.
Wat is er mooier dan om in alle rust de (geest)kracht van visualisatie zijn werk te laten doen en zo jouw welzijn te verbeteren? De toepassingsgebieden zijn legio:

Visualiseren biedt dus ook preventief mogelijkheden om ziekteverzuim te reduceren en zo kosten te besparen. Wij kunnen je hier alles over vertellen!

 

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.