GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Samen kunst maken

Schilderworkshop


Samen kunst maken
is een inspirerende manier voor teams om de onderlinge communicatie nieuw leven in te blazen. In deze workshop gaan de teamleden gezamenlijk één schilderij maken. Gaandeweg zullen zij ervaren dat het ineens eenvoudig wordt om met elkaar te communiceren over gevoelens, denkpatronen en handelswijzen.

Hoe werkt het?

De teamleden maken één gezamenlijk schilderij. Verf, kwasten, creativiteit en verbeeldingskracht zijn de middelen die het team ter beschikking heeft. Met meerdere personen op één doek werken vraagt overeenstemming.

Uitdaging: teamleden moeten ineens vanuit de invalshoek van een ander naar het werk kijken. Misschien zijn er tegengestelde ideeën die met elkaar in harmonie moeten worden gebracht.

De nabespreking vormt een belangrijk onderdeel van de training. Het is niet voor iedereen even makkelijk om onder woorden te brengen wat hij of zij voelt en bedoelt. Hier biedt het zojuist gemaakte schilderij handvatten. Het hanteren van (door de groep gecreëerde) beelden maakt de communicatie makkelijker. In het algemeen geldt dat mensen op deze manier makkelijker uit hun rationele denken komen en ‘via het beeld’ gaan communiceren.

Hoe kan Samen kunst maken worden toegepast?

Wij omschrijven deze coachingswerkvorm als ‘schilderen met inhoudelijke doelstellingen’. U kunt deze bijvoorbeeld inzetten voor:

De schilderopdrachten zijn altijd ‘op maat’. Wij passen ze aan aan uw specifieke situatie, doel of wens. Vaak wordt er een metafoor gehanteerd, die als rode lijn geldt bij het maken van het kunstwerk.

Wat maakt deze workshop ‘intrigerend’?

Het is heel boeiend en bijzonder informatief om te zien hoe de deelnemers te werk gaan: wie welke ruimte inneemt bij het schilderen, welke ruimte men laat liggen. Vaak zijn dit uitingen die ook zichtbaar zijn bij de samenwerking op de werkvloer.

Dit is wat het ontstane schilderij intrigerend maakt, en daarom zo een goede basis voor een evaluatiegesprek.

De schilderworkshop met inhoudelijke doelstellingen kan zowel in ons atelier, in de natuur, in-company of op uw wenslocatie worden gehouden.

Fotoimpressie

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.