GroeneHartslag - Ontwikkeling, vrijheid, rust en ruimte
Interesse? Neem vrijblijvend contact op via 06-50687526 of info@groenehartslag.nl

Meditatie, mindfulness & BodyMind integratie

Leer je bewust te ontspannen

Waarschijnlijk weet je heel goed dat je niet alleen lichamelijke ontspanning nodig hebt, maar ook geestelijke. Maar het is heel verleidelijk om je te laten opslokken door je dagelijkse bezigheden. Daarom is het zo belangrijk dat je er bewust de tijd voor neemt.

Ik leer je hoe je bewust kunt ontspannen. Hiervoor gebruik ik een aantal ontspannings- en aandachtsoefeningen uit de meditatie en mindfulness. Die hebben een direct en diepgaand effect op je geest. Met de oefeningen kun je een beter evenwicht creëren tussen spanning en ontspanning. Je lichaam en geest komen beter in balans.

Je leert ook je bewust te zijn van die balans. Het effect is dat je een diepe innerlijke rust gaat ervaren. En daardoor kun je weer uitdagingen aangaan die op je pad komen. Je voelt je weer sterk genoeg om van alles op te pakken waar je eerst tegenop zag.

Tijdens de therapiesessies gebruik ik de geleide ontspanningsoefening zodat jij in contact kan komen met jouw ademhaling en hartslag, een bodyscan om je te verbinden met je lichaam, het ontdekken van innerlijke beelden en om te visualiseren.

Bewezen effecten

Het werkt echt! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat aandachts- en ontspanningsoefeningen positieve effecten hebben. Aan de Radboud Universiteit is aangetoond dat:

Heb je een vraag over deze activiteit?

Wil je meer weten over deze activiteit of heb je wellicht een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je kunt deze activiteit ook direct boeken.